ÖKOPSZICHOLÓGIAI NAPOK

Az Ökopszichológiai napok egy olyan vándorkonferencia sorozat, amelyet évi három alkalommal szervezünk meg. A háromnapos nyári konferencia helyszíne rögzített (Balatonföldvár-Kőröshegy), a tavaszi és az őszi egynapos konferenciák helyszíne változó.

A nyári konferenciák mindig az ÖKOLÓGIAI ÉN témája köré szerveződnek (Ökológiai én konferenciasorozat).

Az Ökopszichológiai napok olyan környezetkultúra fejlesztő és szemléletváltást elősegítő programok, amelyek az adott helyi és regionális szakmai közösségek (természet- és környezetvédők, pszichológusok, pszichoterapeuták és más segítő szakmák képviselői stb.) és laikus érdeklődő közösségek aktivizálását célozzák.

Céljaink közé tartoznak:

  1. az ökopszichológiai megközelítés ismertté tétele, ennek a humán tudományokat és természettudományokat integráló szemléletnek a közvetítése, illetve
  2. olyan gyakorlati megoldások bemutatása, amelyek által egyéni, közösségi és társadalmi jól-létünket a tágabb természeti rendszerek jóllétébe tudjuk illeszteni,
  3. a környezet- és természetvédelmi szemléletformálás újszerű lehetőségeinek bemutatása;
  4. különböző szakterületek közötti párbeszéd és kapcsolódás elősegítése.

Többgenerációs és családi programelemeinkkel lehetőséget teremtünk arra, hogy a minőségi szakmai programokon családok is részt vehessenek. Inkluzív megközelítésben hangsúlyt fektetünk „láthatatlan közösségekkel” (pl. fogyatékkal élőkkel) való együttműködésre.

Törekszünk a nulla-hulladék-rendezvények megvalósítására.


Korábbi és soron következő alkalmaink:

2018. szeptember 28Pilisszántó

– 2018. június 29 – július 1, Balatonföldvár-Kőröshegy

– 2018. április 27, Szeged

– 2017. szeptember 24, Budapest

– 2017. június 23-25, Balatonföldvár-Kőröshegy