Rólunk


Az Intézet alapítói:

1b

Molnos Zselyke vagyok, az Ökopszichológiai Intézet társalapítója és vezetője, az Ökopszichológia-alapkönyv szerzője, az International Ecopsychology Society (IES) magyarországi képviselője.

Biológiából, ökológiából, majd pszichológiából szereztem diplomát, évekig középiskolában tanítottam, önkéntes trénere voltam egy középiskolások iskolán kívüli képzésével foglalkozó civil szervezetnek, majd tanácsadóként dolgoztam.

Tanácsadó szakpszichológusként egyénekkel és csoportokkal dolgozom, elsődlegesen az ökopszichológia szemléletmódjával és módszertanával, a kaliforniai székhelyű The Earthbody Institute-nél szereztem ökoterapeuta végzettséget.

A mindennapokban folyamatosan az elmélyülés, a felszín mögé nézés lehetőségét keresem, azokat a pillanatokat, amikor megélhetem az egység és teljesség nyugalmát, örömét. Az ökopszichológia szemléletmódján keresztül életem számos aspektusa más megvilágítást nyer. Az ökopszichológia az összefüggésekben való gondolkodás és a rendszerben való lét adta örömállapot lehetőségét kínálja számomra. Azt a felelősségvállalást, amely teljességet ad és felszabadít. Amely szerint az egyéni öröm integráns eleme az egységbe illeszkedő mindennapi tevékenységeimnek.


Donáth Attila

Több mint harminc éve végzek tanácsadói, szervezetfejlesztői, tréneri, szupervizori, coach, közösségi szociális munkát. Ez idő során folyamatosan képződtem szakmai, módszertani, valamint önismereti területen, és több vezetői szerepben is kipróbáltam magam. Munkámban és magánéletemben egyaránt fontos szerepet tölt be a playback improvizációs színház, a Pszínház társulat tagja és a Centre for Playback Theatre akkreditált trénere vagyok.

A számos eltérő területről származó tapasztalatom (logisztika, versenyszinten űzött egyéni és csapatsportok, tengerhajózás, sivatagi építőipar, egészségügy, közösségi színház, szociális terület, for-profit és nonprofit szféra) integrációja fontos szerepet játszik a munkámban. Tapasztalati profilom összetettsége és képesítéseim sokszínűsége (pszichopedagógus, szociális munkás, szociálpolitikus, nonprofit menedzser, diplomás HR-es, szupervizor, coach) lehetővé teszik a rendszerszemléletű megközelítést, a tágabb összefüggések átlátását, alakítását. Erőforrásaimhoz tartoznak a tapasztalatokon és végzettségeimen kívül a különböző módszer specifikus képesítéseim (MBTI, NLP, TA, pszichodráma, playback improvizációs színház, hálózatkutatási tanácsadás, GPOP, ARP stb.) is. Tanácsadói, szupervizori, coach munkámat egyaránt az “itt és most”-tal való kreatív munka és a cselekvésorientáltság jellemzi. Hangsúlyt fektetek az egyének, csoportok, szervezetek, közösségek rejtett erőforrásainak az aktivizálására a művészi kifejezési formák által.

Életutam során több mint húsz évig hátrányos helyzetű fiatalokkal és felnőttekkel foglalkoztam, a számukra kidolgozott természeti élményalapú fejlesztő programjaink az ökopszichológiai szemléletű, ökoterápiás beavatkozások működőképes modelljeinek bizonyultak.

Partnereinket itt találod.