Részvételiséta-vezetőink bemutatkoznak: Győry András Botond

Van egy pont, mikor az ember egyszer csak úgy dönt, hogy szakít addigi életével, és valami számára teljesen újba vág bele.

A színészi pályát magam mögött hagyva, teljes mértékben a természet felé fordultam, mely már gyermekkorom óta meghatározó része volt életemnek.

Természetvédelmi mérnök diplomával a zsebemben, a Fővárosi Állat- és Növénykert Ismeretterjesztési és Oktatási Osztályának vezetőjeként lassan már egy évtizede keresem a lehetőségét annak, hogy hogyan lehet az eddig csak intézményesített keretek között alkalmazott élménypedagógiai módszereket és programokat visszavinni a természetbe, hogy hogyan lehet a civilizációs ártalmakkal sújtott emberekkel a természetet újra megszerettetni, hogyan lehet újabb csoportokat megnyerni és cselekvésre bírni a természet-, faj- és élőhelyvédelemmel kapcsolatban. Ebben az útkeresésben volt nagy segítségemre az Ökopszichológiai Intézet természetkapcsolat-facilitátor és részvételi sétavezető képzése.

És van egy pont, mikor az ember a természetben sétálva azon kapja magát, hogy átlépett valami küszöb felett és egyszerre része lett az Egésznek.

Részvételi sétavezetőként ebben szeretnék a segítségedre lenni, és némi ismeretterjesztéssel fűszerezve a természetben fellelhető mindenféle folyamatok, erők, az élő és élettelen mögé, no meg elé és belé látni, vagy egyszerűen csak láttatni mindazt, mi elsőre láthatatlan. Programjaimat Budapest vonzáskörzetében, elsősorban a Pilisben és a Börzsönyben tervezem.