Részvételiséta-vezetőink bemutatkoznak: Vida-Varga Éva

Vida-Varga Éva vagyok. Szeretek tanulni és tanítani. Ahogy gyűltek az ismereteim, tapasztalataim egyre inkább megfogalmazódott bennem egy érzés, hogy valahogy másképp szeretnék tanítani. Tanulmányaim során kerestem az ilyen lehetőségeket. Biológusként rengeteg elméleti tudást szereztem a természetről, de a legtöbb információ meg is maradt ezen a síkon. Gyógypedagógus-logopédusként a segítés öröme, kreativitás megélése felemelő érzéssel tölt el.  A mesék világában is szereztem jártasságot, alkotó-fejlesztő meseszakpedagógusként, ahol a mesékben rejlő ősi tudást szeretném továbbadni kicsinek és nagynak.

Keresgéléseim során szembejött az Ökopszichológiai Intézet részvételiséta-vezető és természetkapcsolat-facilitátor képzése, ami nagy hatást gyakorolt rám kívül-belül. Az eddig megszerzett természettudományos és egyéb ismereteim élővé váltak, egységgé álltak össze.  Ezzel egy időben egy önismereti munka, egy belső utazás is zajlott. Az utazás során egy olyan érzelmi kapcsolat alakult ki bennem a Természettel, ami segítette az újrakapcsolódásomat.

A séták alatt azt szeretem a legjobban, hogy szavak helyett beszél a Természet. Az üzenet kódolásához azonban szükséges a nyitott szív, szem, fül és a vágy, hogy egy rendszer része lehess, ezzel segítve az újrakapcsolódásodat. Szeretném ezt minél több embernek megmutatni, hogy megtapasztalják, megéljék ezeket a körülöttünk, bennünk élő nem hétköznapi csodákat.

Programjaimat Baján és környékén tervezem. Annyit még elárulok magamról, hogy különösképpen vonz a víz – bár a Hortobágy szélén nőttem fel – így sétáimat vízi úton is kipróbálhatod. Várlak szeretettel!