Természetkapcsolat-facilitátoraink bemutatkoznak: Keszeg Andrea


Keszeg Andrea vagyok, tanácsadó szakpszichológus, dúla, természetkapcsolat-facilitátor-jelölt. A természettel való kapcsolatom gyermekkoromtól kezdve fontos része az életemnek, illetve az egyik legnagyobb erőforrás, amiből töltekezni tudok. Az, hogy megélhetem, hogy egy nagyobb egység része vagyok, egy összekapcsolódásokon és együttműködéseken alapuló ökoszisztémában létezem talajt és biztonságot ad nekem.  

Egyúttal érzem ennek a felelősségét is: hogy nem mindegy mit teszek bele a közösbe és nem mindegy mit és mennyit veszek ki a közösből.

Számomra a pszichológia, a női segítői lét és a természet-kapcsolat támogatása mind-mind összekapcsolódnak. Születésélményünk, kötődési élményeink és személyiségünk nagyban befolyásolják azt, hogyan vagyunk jelen a bolygón, hogyan gazdálkodunk erőforrásaival, mennyire tekintünk értékként azokra. Annak megértése, hogy a személyiségfejlesztés erősítheti a természettel való kapcsolatunkat, biztonságélményünket a világban, illetve, hogy a természettel való kapcsolatunk, a természeti világ megfigyelése elősegítheti személyiségfejlődésünket evidencia, és egyben hatalmas erőforrás, amit jó lenne, ha minél tudatosabban és minél többen alkalmaznánk.

Természetkapcsolat-facilitátor-jelöltként az a célom, hogy segítsek az embereknek egy újfajta perspektívából tekinteni önmagukra, családjukkal-társaikkal való kapcsolatukra és a környezettel, a világgal való kapcsolatukra. Hogy az erőforrásokért való versengésből egyre többen meg tudjunk érkezni az egymást- és a bolygót támogató együttműködés állapotába.

Szeretnék holisztikus támogatást nyújtani a hozzám fordulóknak, nem csak a hagyományos pszichológiai módszereket alkalmazva. Mind egyéni folyamatokat vezetve, mind elvonulások, csoportos természetkapcsolat programok keretében hasznosítva a különböző területek tudását, ezáltal elősegíteni azt, hogy egy élmény- és megélés alapú személyiségfejlődési folyamat, a természethez -és önmagunkhoz való visszakapcsolódás tudjon megvalósulni.

Természetkapcsolat programjaimat Budapesten, Gödöllőn, illetve vidéki elvonulások keretében tartom. Bővebb információkat a www.keszegandrea.hu oldalon, vagy a https://www.facebook.com/keszegandreapszichologus oldalon találsz.