Természetkapcsolat-facilitátoraink bemutatkoznak: Babati Anna

Babati Anna vagyok, egészségfejlesztő és pszichológus. Természetkapcsolat facilitátorként az ökopszichológiai szemléletet képviselem, amely az emberi lélek és a természet közötti mély, kölcsönös kapcsolódás fontosságát hangsúlyozza. Munkám során arra törekszem, hogy segítsek az embereknek újra felfedezni és megerősíteni a természethez fűződő kapcsolatukat, egy nyugodtabb, lassabb ritmust megtapasztalva, ebben a mai felgyorsult világban.

Facilitátorként olyan programokat és élményeket kínálok, amelyek lehetőséget biztosítanak a természetben való elmélyült jelenlétre, a tudatos megfigyelésre és az önismeret fejlesztésére. Célom, hogy támogassam az egyéneket abban, hogy a természetben töltött idő révén képesek legyenek újrakapcsolódni környezetükhöz, melytől eltávolodtak.

Hiszek abban, hogy a természetben való elmélyülés nemcsak a lelki egészségünkre, hanem a környezettudatosságunkra is pozitív hatással van, elősegítve ezzel egy fenntarthatóbb életmód kialakítását.

Természetkapcsolati sétaimat Budapesten épített környezetben, illetve Budapest környékén természetes, erdős környezetben tervezem. Sokak megélése szerint a városi környezet és a természet ellentétes jelentést hordoznak, pedig akár egy nagyvárosi környezetben is jelen vannak a természet apró vagy nem is annyira apró szimbólumai, csak észre kell venni.

Bízom benne, hogy a természetkapcsolati sétáim során Te is megtapasztalod a természet csodáit és az ebből fakadó belső békét és harmóniát.