Természetkapcsolat-facilitátoraink bemutatkoznak: Bodnár Nóra


Bodnár Nóra, természetszerető lélek vagyok. A Zempléni-hegyek csendje és harmóniája kísérte végig gyermekkoromat, ez az élmény jelentősen formálta a gondolkodásomat és életfelfogásomat.

Közgazdász tanulmányaim kisebb-nagyobb városokba, munkám pedig Budapestre szólított,  de a nyugalmat és inspirációt mindig a természetes környezetben találtam meg, és egyre inkább érdekelni kezdett, hogy számomra miért nem csak egy hely, ahol időt töltök, hanem sokkal több, a feltöltődés forrása is.

Így találtam rá az Ökopszichológiai Intézetre,

ahol elvégeztem a Természetkapcsolat-facilitátor képzést. Az ökopszichológia gyakorlata a természettel való kapcsolat építéséről szól, amelyben a személyes jóllét összefüggésben van az egészséges környezettel, ennek értelmében a “külső” és “belső” természet egy egységet alkot, és csak akkor lehetünk jól, ha mindkettőhöz harmonikusan kapcsolódunk.

A természetben való aktív részvétel és a közvetlen tapasztalás révén, ahol megelevenedik a természet minden részlete, lehetőség nyílik mélyebb kapcsolatba kerülni a természettel. Az általam szervezett programokon ezt az élményt szeretném megosztani mindazokkal, akik nyitottak az ilyen értékes pillanatokra.

Reményem, hogy ezek a természetben töltött programok egyedülálló élményeket és tanulási lehetőségeket kínálnak, hogy a résztvevő megértse a természet erejét, jelentőségét és törékenységét, mely segít felfedezni mindannyiunkban azt a tiszteletet, gondoskodást és felelősséget, hogy megóvjuk ezt az értéket.