Mindennapi ökopszichológia műhely

Posted by under Program

Egy olyan műhelymunkára hívlak, amely egyszerre segíti a körülöttünk létező világ más nézőpontból való megtapasztalását, és a saját életedre való új szemszögű rátekintést! 


Először indul most Mindennapi ökopszichológiai műhelysorozat, amely műfajában egyedülálló módon a természettapasztalat és önismeret szerves összefonódásával dolgozik. Biológusként és pszichológusként már egy évtizede dolgozom az ökopszichológia területén, ahol a természettudományok és a pszichológia összetalálkoznak és szerves egységet alkotnak.

A műhelysorozatban a tavaly augusztusban megjelent, azonos című könyvem gyakorlatait dolgozzuk fel a csoporttal közösen, interaktív formában. A műhely témáiról s a könyv fejezeteiről itt olvashatsz a képekre kattintva, illetve kövesd az eseményt a részletekért.


Jelentkezem

“Az ökopszichológiai megközelítés szerint ugyanis az ökológiai válság egy olyan világnézettel hozható összefüggésbe, amelynek részét képezi a leegyszerűsítő és szétválasztó észlelés, gondolkodás és cselekvés: egymástól élesen elkülönülő tárgyakat, élőlényeket vagy jelenségeket látunk, képtelenek vagyunk nagyobb összefüggésekben gondolkodni és ennek mentén cselekedni. A mélységbeli nézőpontváltás alkalmazása lehetővé teszi, hogy mindezt felváltsa egy tágabb, mélyebb észlelés és rendszerszintű megértés: hogy képesek legyünk felismerni a komplexitást, a kölcsönös összekapcsoltságot a természeti világban, megértsük a tágabb időbeli és térbeli összefüggéseket, lássuk az élet hálózatával való kapcsolatunkat. Ez elengedhetetlen feltétele lehet annak, hogy tevékenységeinkkel egyszerre szolgáljuk a magunk és a nagyobb rendszerek jóllétét, amelyeknek részei vagyunk – más szóval megvalósítsuk az újrakapcsolódást a természet többi részéhez.” (Mindennapi ökopszichológia: 12-13. o.)


Keretek:

A teljes Mindennapi ökopszichológia online műhelysorozat 6 alkalomból áll (péntek esték 18:00-20:15 között, Zoomon).

Van lehetőséged a teljes folyamatra jelentkezni kedvezményesen, vagy jelentkezhetsz csak egy-két alkalomra is.

Időpontok:
– 2023. március 10., 18:00–20:15
– 2023. március 17., 18:00–20:15
– 2023. március 24., 18:00–20:15
– 2023. március 31., 18:00–20:15
– 2023. április 7. vagy április 4., 18:00–20:15
– 2023. április 14., 18:00–20:15

Jelentkezés:

– Március 3-ig tudsz regisztrálni ezen a felületen a teljes folyamatra.
– Amennyiben csak egy-egy alkalomra jönnél, úgy legkésőbb az adott hét hétfő estéjéig tudsz regisztrálni a jelentkezési felület kitöltésével és a részvételi díj befizetésével (a résztvevői létszám alapján a jelentkezés korábban is zárulhat).

Részvételi díjak:

– A teljes műhelysorozat ára 45.000 Ft.
[A természetkapcsolat-facilitátoraink kedvezményesen (36.000 Ft/ műhelysorozat) jelentkezhetnek.]

– Egy önálló alkalom ára 9.000 Ft.


Jelentkezem