Képzés


Természetkapcsolat-facilitátor képzéseink

Természetkapcsolat-facilitátor képzéseinkről a 2021. februári National Geographic is interjút készített, akárcsak korábban részvételi sétáinkról a National Geographic melléklete, a Traveler.

Az élő rendszerek kizsákmányolása kritikus méreteket öltött, akárcsak a természet többi részétől való elidegenedés pszichés következményei. Az ökopszichológia a válság okainak és tüneteinek együttes kezelésében gondolkodik, a paradigmaváltás támogatásával.

A paradigmaváltás magában foglalja egyrészt a működésmódunk átalakítását, de ennél jóval többet is:

annak megváltoztatását, hogy mit gondolunk a természet többi részéről, és az élő rendszerekkel való kapcsolatunkról, illetve azt, hogy milyen módon vagyunk képesek rendszerben gondolkodni és összefüggéseket, kapcsolatokat, hálózatokat észlelni.

Jelenlegi működésmódunk egy torz látásmóddal is együtt jár, amelynek során hibásan észleljük a világban önmagunkat: elkülönültnek, rendszeren kívülinek, és más élőlények fölött állónak, miközben mi sem áll távolabb a valóságtól!

A természetkapcsolat-facilitátor olyan szakember, aki képes mások paradigmaváltását támogatni, illetve kapcsolódását facilitálni a természet többi részéhez. Képzéseink kompetenciát biztosítanak különböző természetkapcsolati programok vezetésére.

Neked szólnak a Természetfacilitátor képzéseink, amennyiben a következő pontok valamelyikében magadra ismersz:

  • – csoportokat, túrákat vezetsz és bővítenéd ismereteidet, eszköztáradat;
  • – kedvet érzel természetkapcsolat programok vezetéséhez;
  • – szeretnéd jobban érteni a természetpusztító emberi viselkedés okait, és azt, hogy erre hogyan lehet egyéni és csoportos szinten hatni,
  • – csoportokkal dolgozva szeretnéd az emberek természethez való kapcsolódását támogatni, illetve a természettel való viszonyukat javítani;
  • – szemléleted átalakulóban van, és másokat is hozzásegítenél a változáshoz,
  • – nyitott vagy arra a személyes változásra, amelyet a képzés elindít benned.

Két különböző Természetfacilitátor képzést kínálunk, két különböző célcsoportnak.

1.Amennyiben lelkes természetjáró vagy, rendelkezel középszintű biológia érettségivel, és a fentiekben magadra ismersz, neked szól a 230 órás képzésünk, amely biológiai-ökológiai, ökopszichológiai és csoportvezetési ismereteket és természetkapcsolat-facilitátori gyakorlatot szerezhetsz. (Ha nem érettségiztél biológiából, de rendelkezel érettségi végzettséggel, az alapozó tudást ezen a képzésen is megszerezheted.) További információk

2. Amennyiben rendelkezel olyan természettudományos egyetemi végzettséggel, amelynek megszerzése során tanultál növényrendszertant, állatrendszertant, valamint ökológiát (pl. biológus, biológia tanár, természetvédelmi mérnök, erdőmérnök stb), vagy geológus, esetleg földrajz szakos végzettséged van, továbbá rendelkezel középfokú angol nyelvismerettel (a szakirodalom feldolgozásához), számodra hoztuk létre a 200 órás képzésünket, amelynek során ökopszichológiai és csoportvezetési ismereteket szerezve leszel kompetens és jogosult az Ökopszichológiai Intézet által fejlesztett részvételi séták vezetésére. További információk

Természetkapcsolat-facilitátorok


Pszichológusoknak

2024. márciusában új ökopszichológiai módszerspecifikus képzés indul! További információt itt találsz.


Green-coaching

A képzések leírását itt találod.


Zöld önismeret komplex, ökopszichológiai szemléletű munka

ÚJ CSOPORT INDUL 2024. MÁRCIUSÁBAN!

Az egyén belső világát általában saját magához és más emberekhez fűződő kapcsolatainak tükrében vizsgáljuk.

Az ökopszichológia ennél tágabb skálán értelmezi a psziché működését: a természet, a bolygó rendszerébe ágyazottan.

Ennek eszköze: valós kapcsolatba kerülni saját magammal és más emberekkel, s ugyanakkor az emberen kívüli világgal (más élőlényekkel, természeti elemekkel, ritmusokkal) is.

A programot vezeti: Donáth Attila pszichodráma vezető, szupervizor és Molnos Zselyke tanácsadó szakpszichológus, ökopszichológus.

A módszertanról, célcsoportról és a jelentkezés módjáról itt olvashatsz.

Az előjelentkezési lapot itt tudod kitölteni.


Biológiai alapismeretek képzéseink

Bejelentett képzésünk elsősorban azoknak szól, akik szeretnének jelentkezni a következő 230 órás Természetkapcsolat-facilitátor képzésünkre, viszont nem rendelkeznek középszintű biológia érettségivel.

Az összesen tízalkalmas, 30 tanórás online képzés során elsősorban a rendszertani alapokat, a növényi illetve állati szervek, szervrendszerek működését, az evolúciós alapfogalmakat, a szerveződési szinteket sajátítják el a résztvevők.

Munkaforma: online, csoportos és interaktív.

Időkeretek: tíz alkalom, hétfő és péntek esténként 2023. október 3. és 2023. december 5. között.

Időpontok:
2023. október 3., kedd: 18.30–20.45
2023. október 10., kedd: 18.30–20.45
2023. október 17., kedd: 18.30–20.45
2023. október 24., kedd: 18.30–20.45
2023. október 31., kedd: 18.30–20.45
2023. november 7., kedd: 18.30–20.45
2023. november 14., kedd: 18.30–20.45
2023. november 21., kedd: 18.30–20.45
2023. november 28., kedd: 18.30–20.45
2023. december 5., kedd: 18.30–20.45

Jelenlét: A tanúsítvány megszerzéséhez a teljes óraszám 90 %-a szükséges (hiányzás: max. egy alkalom).

Ár: 2.000 Ft/tanóra, a 30 órás képzés teljes ára: 60.000 Ft.

Előjelentkezés: 2023. szeptember 25-igezen a felületen. Jelentkezésedet a teljes képzési díj (60.000 Ft) befizetésével tudod megerősíteni 2023. szeptember 30-ig.

Megtekinthető felnőttképzési dokumentumok: általános képzői adatkezelési tájékoztatásáltalános képzői adatszolgáltatási tájékoztatóképzési tájékoztató.


Képzéseinket a 2020. szeptemberétől érvényes új felnőttképzési törvény követelményeihez igazítva valósítjuk meg. Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/000007.

Az Általános Szerződési Feltételeket itt találod (amelyre a jelentkezők számára e-mailben elküldött felnőttképzési szerződés is hivatkozik).


Feliratkozás a hírlevelünkre