Az, hogy miként bánunk a természeti környezettel és benne magunkkal, attól függ, hogy milyen képünk van a világról. A mai ember nem egységben látja a természeti világot, ezért nem meglepő, hogy a tevékenységei is a töredezettséget, elidegenedést erősítik.
Észlelésünk azonban tanult folyamat eredménye, így ha sikerül ezen változtatni, a cselekvés is más lesz és más eredményt hoz. Ebben a változásban szeretnénk kísérni az érdeklődőket részvételi sétáinkkal és más, élmény alapú programjainkkal, valamint tudásátadással és zöld tanácsadással (egyének, csoportok, szervezetek részére).
(Ha biológus vagy pszichológus vagy, kattints a megfelelő menüpontra, hogy szakmádra szabott információt szerezz)

Élmények

Részvételi sétáinkon és más programjainkon arra helyezzük a hangsúlyt, hogy egy komplex észlelést sajátítsunk el a tapasztalatok szintjén. A komplex észlelés megváltoztatja a természethez és önmagunkhoz fűződő kapcsolatot, ami alapvető a környezettudatos viselkedés, és egy egészségesebb emberi életforma kialakításához. Ha szívesen vennél részt egy kalandban, gyere el a következő csoportos részvételi sétánkra. Ha szeretnéd, akár egyéni vagy páros részvételi sétát is tartunk nektek, előre egyeztetett időpontban. Aktuális programjainkat a Facebook oldalunkon követheted.

Tudásátadás

Az élmények mellett szeretjük a tudásátadás hagyományos formáit is. Az Ökopszichológia-alapkönyv a tudományterület szakmai összefoglalója, elsődlegesen elméleti jellegű könyv, a Mindennapi ökopszichológia nyelvezete érthetőbb, és gyakorlati fókuszú. A könyvek, cikkek, előadások linkjeit a Média fülre, vagy ide kattintva találod meg.
Ha az élmények hatására (vagy csak mert mindig is érdekelt a biológia), (újra)ismerkednél az élővilággal, akkor 30 órás, ökopszichológiai szemléletű Biológiai alapismeretek képzésünk pont neked való. Ha a részvételi séták annyira megtetszettek, hogy szívesen megtanulnád az ökopszichológiára épülő természetkapcsolati programok módszertanát, jelentkezz a következő képzésünkre! Mára már egy több mint 60 emberből álló közösséghez csatlakozhatsz, amellyel évente tartunk országos találkozókat.

Zöld tanácsadás

A zöld tanácsadás több területet is lefed: önismeret, ökopszichológiai szemléletű pszichológiai tanácsadás, coaching és szervezetfejlesztés egyaránt a része.
Ha az önismeret, önfejlesztés érdekel, a 3 online alkalomból álló Mindennapi ökopszichológia műhelysorozaton saját élményt szerezhetsz arról, hogyan fonódik össze a természettapasztalat és az önismeret az ökopszichológiai szemléletben.
Ha hosszabb önismereti folyamatra köteleződnél el, a következő egyéves Zöld önismereti csoportunk neked szól.
Ha egyéni pszichológiai tanácsadás keretében szeretnél életvezetési kérdésekkel dolgozni ökopszichológiai szemléletben, keress a molnos.zselyke [kukac] ecopsychology [pont] hu email címen.

Akár leendő, akár gyakorlott coach vagy, Green-coaching képzésünkön egy innovatív módszertanon keresztül sajátíthatod el a természettel való munka lehetőségeit, ami színesítheti az eszköztáradat.

Ha pedig vezető vagy, és szeretnéd tudni, miként lehet egy munkahelyi struktúrát élhetőbbé és fenntarthatóbbá tenni, a természeti rendszerek működéséből inspirálódva segítünk a szervezetfejlesztésben. (Bővebb információkért ide írj: molnos.zselyke [kukac] ecopsychology [pont] hu