Hogyan igazodj el a természet zavarba ejtő összetettségében?

Érdekel az élővilág, de hiányoznak a biológiai alapok?
Rossz emlékeid vannak a biológia órákról, de mostanában egyre inkább érdekel a természet?
Szeretnél többet tudni a közeledben élő élőlényekről, szeretnéd jobban érteni, látni őket, s főleg elhelyezni a természetnek nevezett nagy rendszerben, amelynek te is a része vagy?

Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, itt a helyed!

Itt tudsz jelentkezni

Ismerd meg és lásd a kerted, házad nemhumán lakóit!

Tudtad, hogy bárhol is éljünk, közös tereken osztozunk másokkal? A “mások” mindazok a növények, állatok, mikroorganizmusok, illetve gombák, akikkel életközösségeket alkotunk.

Ha te is úgy gondolod, hogy érdemes őket jobban megismerni, tarts velünk ebben a 10 hetes online kalandban!

Igazodj el alapszinten a rendszertanban, s zoomolj bele az élő anyagba!

A 30 órás online képzés során elsősorban a rendszertani alapokról, a növényi illetve állati szervek, szervrendszerek működéséről, evolúciós és ökológiai alapfogalmakról lesz szó.

Ehhez:
megismerkedünk a különböző léptékekkel,
az egymásba ágyazott élő rendszerek szintjeivel,
s kifele és befele is zoomolva kísérletet teszünk arra, hogy túllássunk a hétköznapokban megtapasztalt világon.

Felülírnád az iskolai órák emlékét?

Az ismeret és élmény egyensúlyára törekszünk. Az egyéni igényeket beépítve, a csoportfolyamatra támaszkodva, az “itt és most”-ból kiindulva haladunk.

Az ökopszichológia eszköztárát használva ötvözzük a tudást és tapasztalást annak érdekében, hogy ne csak tudjunk, hanem lássunk is, s ne csak értsünk, hanem érezzünk is.

Mindeközben tehát nem külső szemlélők vagyunk az életről való tanulási folyamatban, hanem résztvevők.

Tarts velünk az otthonodból,
s alakítsd át a természethez fűződő viszonyod:
válj még értőbbé és érzőbbé létezéspartnereiddel kapcsolatban!

Jelentkezz itt

Molnos Zselyke vagyok, biológus és pszichológus

Több mint két évtizede tanítok biológiát különböző keretek között, tíz éve már az ökopszichológia szemléletébe ágyazottan.

Tudom, hogy a természetkapcsolat egyszerre kulcsa a mi jóllétünknek és – a természettudatos döntéseinken keresztül – az élő rendszerek jóllétének is.

Túl sokáig tanítottam életellenes rendszerekben ahhoz, hogy értsem, mely módszerek, megközelítések nem szolgálják a természetkapcsolat kialakulását, és ökopszichológusként azt is tapasztalom, hogy melyek igen. Ezen a képzésen az utóbbiakra fókuszálunk. 🙂

Még sosem éreztem ennyire közel magamhoz a természettudományokat,
mint a képzés során.”

Tarts velünk az online, 30 órás bejelentett képzésünkön, amelyről így írtak a korábbi résztvevők:

“Nagyon inspiráló volt a képzés. Szemléletes módon közelítettük meg a biológiai alapokat, miközben rengeteg információra tettünk szert, kaptunk egy rendszerszemléletet és egyben a helyünket is kijelöltük ebben a komplex rendszerben. Inspiráló volt a társaság is, és nagyon tetszett Zselyke szemléletmódja és szemléltetése, illetve az interaktív, minden alkalommal nagyon érdekes órák! Bátran ajánlom mindenkinek, akit érdekel az a gazdag világ, amiben élünk, amelynek részesei vagyunk, egy szóval, a bioszféra.”

“Bár mindegyik alkalom előre meghatározott tematikával rendelkezett, mégis egy olyan tanulási közeg alakult ki hétről hétre, amelyben a saját és a csoporttársak érdeklődése, motivációi, kérdései is nagyban alakították a tudástartalmakat. Számomra ez nagyon jelenidejűvé és személyessé tette az iskolai biosz órákról derengő ismereteket.”

“Leginkább az érzéseimet változtatta meg. Válogatás nélkül lettem nyitottabb mindarra, ami körülvesz, erősebb lett bennem az érdeklődő, kíváncsi odafordulás, a  másféleség megengedése… Öröm lett minden új ismeret, minden rácsodálkozás, hogy “jé, ennek ez a neve, és  ilyen,  és ezt tudja, ezeket a megoldásokat fejlesztette ki a létezésre”.

További részletek

Munkaforma: online, csoportos és interaktív. 

Időkeretek: tíz alkalom, kedd esténként 2024. január 9. és március 12. között.

Időpontok:
2024. január 9., kedd: 18.30–20.45
2024. január 16., kedd: 18.30–20.45
2024. január 23., kedd: 18.30–20.45
2024. január 30., kedd: 18.30–20.45
2024. február 6., kedd: 18.30–20.45
2024. február 13., kedd: 18.30–20.45
2024. február 20., kedd: 18.30–20.45
2024. február 27., kedd: 18.30–20.45
2024. március 5., kedd: 18.30–20.45
2024. március 12., kedd: 18.30–20.45

“A képzés számomra olyan volt, mint egy izgalmas (talán sci-fi) regényfolyam első része, ahol rengeteg mindent megtudhatsz, de izgatottan várod a folytatást. Még sosem éreztem ennyire közel magamhoz a természettudományokat, mint a képzés során – most valahogy feleslegesnek is tűnik ez a felosztás is. Nagyon élvezhető, és legfőképp nagyon érthető formában kaptunk egy jó alapot, egy vázat a világról, aminek mi is részei vagyunk. És épp ez a “része vagyok én is” pozíció, ami szerintem például nekem az iskolai oktatásban nagyon hiányzott, ami számomra nagy segítség volt, hogy közelebb kerülhessenek hozzám a különböző biológiai, akár kémiai fogalmak, jelenségek.”

“Nagyon sok újat adott a képzés, mind tanítási módszerben, amit tudok majd én is alkalmazni, mind anyagismeretben. Jó volt látni, hogy egy ilyen hatalmas anyagból hogy lehet olyan összefüggéseket kiemelni, ami által nemcsak a részekre, de az egészre is lesz egy rálátásunk.”

Jelenlét: A tanúsítvány megszerzéséhez a teljes óraszám 80 %-a szükséges (hiányzás: max. két alkalom).

Ár: 2.000 Ft/tanóra, a 30 órás képzés teljes ára: 60.000 Ft.
Előjelentkezés: 2024. január 3-igezen a felületen. Jelentkezésedet a teljes képzési díj (60.000 Ft) befizetésével tudod megerősíteni 2024. január 5-ig.

Jelentkezem

Megtekinthető felnőttképzési dokumentumok: általános képzői adatkezelési tájékoztatásáltalános képzői adatszolgáltatási tájékoztatóképzési tájékoztató. Az Általános Szerződési Feltételeket itt találod (amelyre az emailben elküldött felnőttképzési szerződés is hivatkozik). Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/000007.