Mindennapi ökopszichológia műhely

Egy olyan műhelymunkára hívlak, amely egyszerre segíti a körülöttünk létező világ más nézőpontból való megtapasztalását, és a saját életedre való új szemszögű rátekintést! 

Mindennapi ökopszichológiai műhelysorozat műfajában egyedülálló módon a természettapasztalat és önismeret szerves összefonódásával dolgozik.

A 3 alkalomból álló online műhely célja abban támogatni téged, hogy kilépj a mindennapi rutinból és felületes folyamatokból, és közelebb kerülj azokhoz az élményekhez és megélésekhez, amelyek valóban kapcsolatba hoznak téged önmagaddal és a természet többi részével.

 Biológusként és pszichológusként már egy évtizede dolgozom az ökopszichológia területén, ahol a természettudományok és a pszichológia összetalálkoznak és szerves egységet alkotnak.

A műhelysorozatban a 2022. augusztusában megjelent, azonos című könyvem gyakorlatait dolgozzuk fel a csoporttal közösen, interaktív formában. A műhely témáiról s a könyv fejezeteiről itt olvashatsz a képekre kattintva.

könyv tele van kisebb-nagyobb gyakorlatokkal, amelyek – ha elmélyülsz bennük – nagyon sok hozadékkal bírhatnak: felismerésekkel, élményekkel, új nézőpontokkal. 

Ha szeretnél dedikált időt szánni a nézőpontváltás és finomhangolás művészetére, másokkal közösen kipróbálni a könyvben szereplő gyakorlatokat (sőt, néhány olyat is, amely ott nem szerepel), akkor ez a műhely neked szól!

A saját életteredből bejelentkezve (ennek jelentősége lesz néhány gyakorlatnál) tudsz csoportban dolgozva reflektálni, gondolatokat, élményeket megosztani egy olyan közegben, ahol mindannyian ugyanazért vagyunk jelen: 

hogy kilépjünk a szögletes, darabos, lapos, felszínes, életidegen folyamatokból,
és közelebb kerüljünk azokhoz a megéléseinkhez, amelyek a természet többi részével kapcsolnak össze bennünket.

Ha olvasod a könyvet, talán te is magadra ismersz benne: ezekben a szösszenetnyi szünetekben, finomhangolt megélésekben, amelyeken általában átrobogunk, holott ezekben rejlik az élet finomsága.

Gyere, tarts velünk. 

Keretek:

A teljes Mindennapi ökopszichológia online műhelysorozat 3 alkalomból áll, a teljes folyamatra tudsz csak jelentkezni.

Időpontok:

– 2024. június 25., 18.30–20.45
– 2024. július 2., 18.30–20.45
– 2024. július 9., 18.30–20.45

Jelentkezés:

– 2024. június 20-ig tudsz regisztrálni a jelentkezési felület kitöltésével (a résztvevői létszám alapján a jelentkezés korábban is zárulhat).

– A jelentkezési felület kitöltését követően sor kerül egy rövid, 15 perces interjúra is (a választható időpontokat emailben küldöm el), majd az interjút követően küldöm a befizetéshez szükséges adatokat.

– Jelentkezésed a részvételi díj befizetésével tudod megerősíteni legkésőbb június 22-ig.

Részvételi díj:

– A teljes műhelysorozat ára 36.000 Ft.
[A több, mint 120 órás képzéseink résztvevői 30% kedvezménnyel (25.200 Ft/ műhelysorozat) jelentkezhetnek.]

Visszajelzések

“Olyan egyszerű, ténylegesen a mindennapokban könnyen alkalmazható eszközöket kaptam (gondolatban/képzeletben, de akár fizikai szinten is kivitelezhetőeket), amik az élet apróbbnak tűnő, és a hatalmasnak látszó problémáira is rálátást tudnak adni, hosszú távon akár a megoldásban is hathatós segítséget tudnak jelenteni.”

“Tényleg nagyon megdöbbentő volt, hogy már az első alkalommal is mennyire megnyílt mindenki a résztvevők közül a befogadásra, és hogy három alkalom alatt ilyen nagy előrelépéseket tudtunk tenni ezekben a technikákban!”

Mi volt számodra a műhelyek legfontosabb hozadéka?

Annak a jelenlétállapotnak a megtapasztalása, amibe a műhelymunkák alatt kerültem azáltal, hogy elmélyülten figyeltem a környezetemet. Nagyon megható volt ebbe az állapotba kerülni és megélni az összekapcsoltságot, egységet mindennel, ami körülvesz. És mindezt teljesen hétköznapi, fizikai szinten, az otthonomban.

Mit viszel tovább a mindennapjaidba?

“Lassúbb élménymód, nagyobb tisztelet.

“Annak a tudatos megfigyelését, hogy ezt az állapotot hogyan tudom élni a mindennapokban, hogyan tudok minél tudatosabban, minél teljesebben jelen lenni és része lenni a környezetemnek…Nagyon szeretnék tanulni, tapasztalni minél többet erről.”

“Nagyon érdekes, hogy pont tegnap fogalmaztam meg magamban, hogy bár nem foglalkoztam az ökopszichológiával, vagy a tanult technikákkal direkt módon, mégis fölfedeztem magamban, hogy kvázi-tudattalanul alkalmazom azokat.”

Úgy érzem, egy új világ kezd (újra) kinyílni számomra – vagy inkább ugyanannak a világnak egy mélyebb, valódibb megtapasztalása, amiben eddig éltem. Igazi, nagy és szép kaland ez! Nagyon hálás vagyok érte nektek!

Jelentkezem