Műhelysorozatok

2015-ben indult az  Ökopszichológia Műhelysorozat a SzatyorboltbanA sorozat első részében az Ökopszichológia-alapkönyv témáit vettük végig. A fókusztémát előadás, megbeszélés, illetve élménymegosztások formájában dolgoztuk fel. A folyamatot Donáth Attila szupervizor, coach facilitálta.

2017. februárjától, a műhelysorozat második részében olyan gyakorlati területeket jártunk körül, amelyekről feltételeztük, hogy magukban hordozhatják az ökopszichológiai szemléletet. Ezek facilitált beszélgetések voltak az adott terület képviselőjével, a fókuszban a tapasztalatok megosztása, inspirációk, együttműködés, alkotás, kapcsolódás és az innováció-centrikusság állt.

A korábbi alkalmakról itt olvashatsz.


Klubsorozat

2016 szeptemberétől 2018 júliusáig tartott a kétéves Ökopszichológiai klubsorozat a Magnet Házban. Meghívott vendégeinkkel közösen kerestük a kapcsolódási pontokat az ökopszichológia, valamint a hálózatkutatás, a tájépítészet, a szomatodráma, az állatasszisztált terápiák, az erdőökológia, a meseterápia és egyéb témák között. Továbbá azt feszegettük, hogy hogyan függ össze egyéni jóllétünk a természet, a bolygó jóllétével? Hogyan betegít meg mindkét irányban az elidegenedés, és mit jelent ez? Milyen egyéni és közösségi útjai vannak a megszakadt kapcsolatok helyreállításának, s miért megkerülhetetlen lépés ez a harmónia helyreállításában? Milyen hozzáadott szempontokat kínál az ökológia a pszichológiának és viszont? Az esemény házigazdái Molnos Zselyke ökopszichológus és a folyamatot facilitáló Donáth Attila szupervizor és coach voltak.

A korábbi alkalmakat itt találod.


Feliratkozás a hírlevelünkre