Részvételiséta-vezetőink bemutatkoznak: Poór Titanilla

Poór Titanilla vagyok, részvételiséta-vezető és természetkapcsolat-facilitátor. Életemben a kapcsolódások, a természet, és a művészet folyamatosan összefonódott, hol így, hol úgy, és valójában, minden „szálban” megvan a többi is. Ez az írásom fiatal felnőtt koromban, önmagam keresése révén született –  részlet:

„– Neve? – Válaszolok határozottan.
– Foglalkozása? – Hirtelen a határozottság ködbe vész, mit is mondjak? Gondolatban múltban, jelenben és jövőben cikázom… Mondjam, hogy épp állást keresek? De nem akármilyet. Az idő drága. Valami nagyon hasznosat szeretnék adni a világnak. Hiszem, hogy – számomra – nagy dolgokat kell véghezvinnem. Ami arról szól, hogy Te és Te már boldogabb vagy. Észreveszed a pásztortáska kicsiny fehér virágát, látod, hogy minden mindennel összefügg. A dolgok gyönyörűek és egyszerűek, csak a tudás nincs meg – már elvesztettünk, vagy még nem leltünk meg. Tudom, csak lehetőséget kell teremtenem, hogy mindezt felfedezd.
– Foglakozása? – türelmetlen hang szól hozzám.
– Jelenleg épp állást keresek – van esetleg bővítés… Istennő posztokon?”

Hogyan alakult tovább? Ki is vagyok? Művészetterapeuta, mentálhigiénés szakember, kertészmérnök és férjemmel közösen öt csodás gyermek büszke szülei vagyunk.
Az ökopszichológia a hiányzó láncszem a „természeti” és „lelki” énem között. A természetfacilitátor képzés még közelebb vitt önmagamhoz, miközben kiszélesítette a világot.  Újra felfedeztem a pásztortáska kicsiny fehér virágát, látható és láthatatlan világ összefüggéseit.
A részvételi séták és a művészetterápia nagyon sok hasonlóságát vettem észre, és azt, hogy támogatóan hatnak egymásra. Ideális lehetőséget adnak arra, hogy természetes módon kapcsolódhassunk önmagunkhoz, másokhoz, és akár a nagy egészhez. A természet képei, folyamatai és az ökopszichológia megjelenik a művészetterápiás foglalkozásaimon is. A szemléletmód az életem része lett.

Természetkapcsolati programjaimat a két módszer ötvözésével tartom, ahol a művészet mint támogató minőség van jelen, a séták során megmerítkezünk a természetben, felfedezzük kincseit, és lehetőséget kapunk harmonikus kapcsolódásokra. Elsősorban budai és Buda környéki erdős, mezős, valamint dunai vizes természeti környezetben találkozhatunk. Várlak szeretettel! Honlapom: viragzoom.hu.