Képzés, fejlesztés

Zöld önismeret komplex, ökopszichológiai szemléletű munka

3-szor 120 óra

Az egyén belső világát általában saját magához és más emberekhez fűződő kapcsolatainak tükrében vizsgáljuk. Az ÖKOPSZICHOLÓGIA ennél tágabb skálán értelmezi a psziché működését: a természet, a bolygó rendszerébe ágyazottan.  Ennek eszköze: valós kapcsolatba kerülni saját magammal és más emberekkel, és ugyanakkor az emberen kívüli világgal (más élőlényekkel, természeti elemekkel, ritmusokkal) is.

Neked szól a program, ha szeretnéd megtapasztalni, mit jelent a tágabb összefüggésrendszerbe helyezett önismeret, és vannak tapasztalataid, élményeid a következő területeken:

  • – Önismereti munka
  • – Természetben töltött napok
  • – Csoportmunka
  • – Napi szintű kapcsolat állatokkal, növényekkel
  • – Utazás, más kultúrákkal való találkozás

A munka elméleti alapját az ökopszichológia szolgáltatja.

A “külső” és “belső” természet egy egységet alkot, és csak akkor lehetünk jól, ha mindkettőhöz harmonikusan kapcsolódunk. Ez annyit tesz, mint valós kapcsolatba kerülni saját magammal (a testemmel, az érzéseimmel, gondolataimmal, vágyaimmal), más emberekkel, valamint az emberen kívüli világgal (más élőlényekkel, természeti elemekkel, ritmusokkal).

Módszertan: az ökopszichológiai módszerek mellett pszichodramatikus és improvizációs színházi technikákat is használunk, kiemelt helyet kapnak az észlelési gyakorlatok, a visszatükrözés és a kapcsolódás.

Időtartam: 3-szor 120 óra. Egy év összesen 120 óra, amely a következőképpen oszlik el: háromhavonta egyszer két napos elvonulás (bruttó 20 óra).

A teljes program időtartama 3 év. Az első év fókuszában a kapcsolódás önmagamhoz, a második év fókuszában a kapcsolódás a közvetlen világomhoz, a harmadik év fókuszában pedig a kapcsolódás a közvetett világomhoz áll. Egy-egy év önálló modulként is értelmezhető, amelyek egymásra épülnek, ugyanakkor külön is lehetőség van bekapcsolódni. Az Ökopszichológiai Intézet mindegyik modulról tanúsítványt állít ki.

A képzés folyamatosan indul. 

Ára: 20 000 Ft/fő/10 óra + rezsiköltség.

Jelentkezni a következő email címen lehet:

molnos.zselyke@ecopsychology.hu

a következő kérdőív kitöltésével: http://ecopsychology.hu/zold-onismeret-kerdoiv/

A programot vezetikDonáth Attila szupervizor, coach és Molnos Zselyke ökopszichológus.


Az ökopszichológia szemlélete – erdei iskolák pedagógusai számára

ökopszichológia-tábor

Az ökopszichológia egységesítő szakterülete új szempontokat kínál a fenntarthatóság pedagógiája számára.

Másfél napos képzésünket a környezettudatosságra neveléssel foglalkozó pedagógusoknak ajánljuk.