Visszajelzések a IV. Ökopszichológiai napokról

Posted by under IV. Ökopszichológiai Napok

Tetszett, hogy az időkeretet tartottuk, de mégsem volt túlvezényelt az esemény.

A programok, workshopok mindegyike tökéletes összhangban volt az ökopszichológia elméletével és annak üzenetével. A kapcsolódást és az újrakapcsolódást zsigeri szinten sikerült megélnem mindegyik alkalom során. Remekül összeválogatott programsorozatot sikerült megszerveznetek, köszönöm az élményt.


Ökopszichológiai klub: A színház nagyon feldobta, élővé tette a beszélgetést, ami amúgy tud fárasztó lenni nézőként. Jó felvezetés volt a hétvégéhez, és a személyes élmények színesítették a szakmai témát. Tetszett, hogy volt benne agy is, érzés is.


Előadások: Kicsit több időt kéne hagyni rá, mert érdekesek a témák.


Műhelyek:

Nagyon jó ötlet volt elhozni a konferenciára az állatterápiát. Rég szerettem volna már kipróbálni, felejthetetlen élmény számomra.

A kutyás foglalkozás zseniális volt. Örülök, hogy részese voltam.

Nagyon kevés dolgot tudtam eddig a növényekről. A Kinga műhelye segít majd abban, hogy nyitott szemmel járjak a természetben, hallgassam a növények “zsizsegését”. Különdíjat érdemel az, ahogyan a gyermekekkel foglalkozott, ahogyan felkeltette az érdeklődésüket.

Erdőfürdő: nagyon jól esett, tetszett a tudatos helyválasztás, és az is, hogy kapott az agyunk is infót (pl. bálványfa), és a lelkünk, érzékeink szabadjára engedtük. Élveztem. A csend nagyon fontos volt. Az instrukciókat értettem, az időjelzésnél lehet hangosabb a gong, de részemről működött. Megosztókör is jó ötlet, és nem volt erőltetett.

A land art műhely fantasztikus volt. A szabadság érzése töltött el és az öröm, hogy művészek lehetünk a természet segítségével.


Ökopszichológiai színház:

Élveztem, meghatott, összehozta a társaságot, és segített oldani, megosztani sok érzést. Feltöltött.

Katartikus élmény ismét. Sok nevetés, öröm, felszabadulás, sírás – érzelmek sokszínű megélése. Ez volt nekem a záróesemény.


Hrubi Viktória beszámolója

Bolla Anita cikke a rendezvényről az Ecolife Magazinban, valamint interjú Dr. Gálhidy Lászlóval a konferencia egyik szünetében: 1. rész, 2. rész.


További információk a IV. Ökopszichológiai napokról.