I. Ökopszichológiai napok: Balatonföldvár-Kőröshegy

A Kapcsolódás Képessége: Itt és Most.

Perspektívaváltási kísérlet és egy lehetőség a természetes állapotunk újratanulására, mely mentes az „én-ők” vagy az „én és a környezetem” felosztásától, ismerkedés az egység- és egészség élménnyel.
Válaszkeresésünk arra irányul, hogy hogyan kerülhetünk vissza ebbe a természetes állapotba, és milyen az ehhez vezető személyes ráhangolódásunk folyamata?
Ezt elősegítendő olyan izgalmas világokba pillantunk bele, mint az ökopszichodráma, vagy az ökopszichológiai filmek forgataga. Észlelünk, gondolkozunk, diskurzusra hívunk – a Balaton vidékére.
Ha Te is érzed belül a természet adta tam-tam ritmusát, bármily halkan is lüktessen és szeretnéd, hogy szóljon-kiteljesedjen, gyere és KAPCSOLÓDJ!


Programelemek:

– Előadások:
  • Láthatatlan nyüzsgés – rovarok és növények a mindennapi életedben (dr. Fetykó Kinga biológus)
  • Krízis a természetben és a lélekben (Magyar Eszter klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; dr. Mihók Barbara ökológus)
  • Az életszerűség mint ökopszichológiai fogalom (Molnos Zselyke ökopszichológus)

 – Workshopok:

  • Krízis a természetben, krízis az emberi lélekben – ökopszichodráma (Fazakas Enikő pszichológus, pszichodramatista; Magyar Eszter klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; dr. Mihók Barbara ökológus)
  • Ott van, és mégsem látod – pajzstetvekről mindenkinek (dr. Fetykó Kinga biológus)
  • Észlelések (Molnos Zselyke ökopszichológus)
 – Filmklub (Novák Bálint pszichológus)

 – Ökopszichológiai visszajátszó színház.


Regisztráció:

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a molnos.zselyke@ecopsychology.hu címen lehet. A szállásdíj 3000 Ft/nap/fő és lehetőség van étkezésre is, ami 2000 Ft/nap/fő. A szállásról bővebben itt találtok információt: http://www.tortenetipark.hu/


Örömmel zártuk az első balatoni Ökopszichológiai Napokat, amelyekkel hagyományt szeretnénk teremteni. Kipróbáltuk, megtapasztaltuk, élveztük.

Egy résztvevő beszámolója mint tükör:

“Voltam már sokféle elvonuláson, workshopon, terápián, klubban, táborban, stb. Ezért már régóta valami nagyon másra vágyom, valami személyesebbre, egyre kevésbé konformistára, és ez nagyon az volt. A maga “kísérletező” bájával, amit ha nem hangsúlyoztok, kívülálló mit sem sejt belőle. Nagyon összeszedettnek és profinak tűnt, a lazaság pedig jó és nem is szabad, hogy elvesszen… Mindannyiótok személyisége az, ami nagyon sokat adott az egészhez. És ami miatt más volt, mint amiket eddig tapasztaltam. A megközelítések mögött mindig megalapozott tudást éreztem, nem csupán személyes véleményt, érzést, vagy akadémikus jelleget, hanem valamiféle messzebbről tekintést az adott témákra, és emelkedettséget. Ez az, ami különlegessé tette. Már- már éterivé… Köszönöm, hogy részt vehettem és szerintem bátran  higgyétek el, hogy menők vagytok és másképp, mint az átlag. Nagyon sok mindenki számára lennétek nagyon hasznosak.”