Részvételiséta-vezetőink bemutatkoznak: Bátyi-Földesi Dóra


Bátyi-Földesi Dóra vagyok, részvételiséta-vezető és természetkapcsolat-facilitátor.

Tájépítészként végeztem, az egyetem óta környezeti neveléssel foglalkozom.

Hatodikos koromban döntöttem el, hogy környezetvédő leszek, hogy tegyek valamit az emberek által okozott környezetpusztítás ellen. Azóta ezt az utat járom.

Mindig is fontos volt számomra, hogy az összefüggéseken, a cselekedeteink következményeinek megmutatásán túl, olyan praktikákat mutassak az embereknek, melyekkel környezettudatosabban élhetik mindennapjaikat. Aztán elkezdtem keresni, hogy mi akadályoz, és mi segíti ebben bennünket. Elkezdett foglalkoztatni a dolog pszichológiai oldala, az egyéni jóllét fontossága. Így találkoztam az ökopszichológiával és a részvételiséta-vezető képzéssel.

A részvételi séta számomra lassulást és több tudatos jelenlétet hozott, ami segíti a mélyebb kapcsolódásomat nem csak a természethez, de önmagamhoz és a szeretteimhez is. Tevékenységeim során szeretem megmutatni a dolgok másik oldalát, láttatni a láthatatlan összefüggéseket, felfedezni a természet és a hétköznapok csodáit, valamint cselekvésre ösztönözni. Szeretek tanítani és közben tanulni, és a legjobb, ha mindezt a természetben tehetem.