Részvételiséta-vezetőink bemutatkoznak: Bujdos Ágnes


Tájépítész végzettségemnek köszönhetően a zöldfelületek, és a növények mindennapjaim szerves részét képezik. Nagy érdeklődéssel vágtam bele az Ökopszichológiai Intézet által képviselt szemlélet megismerésébe, ahol fokozatos betekintést nyerhettem az eddig tanult, és tervezett ‘táj’ rejtett összefüggéseibe. Hamar rájöttem, hogy a saját, korábban erősnek hitt természet kapcsolatomon is van még mit mélyíteni.

Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk elmenni végtelenül izgalmas részletek mellett. A tervezésben eltöltött éveim során ismertem fel, hogy a természetet, zöldfelületeket, vagy akár saját kertünket is egyfajta háttérként érzékeljük. Pedig részei vagyunk ugyanúgy, mint bármely más élőlény. Ha megengedjük magunknak, hogy megtapasztaljuk hihetetlen részletekre bukkanhatunk.

Természet-kapcsolat facilitátorként mára legfőbb célomnak tartom, hogy ezeket a részleteket a lehető legtöbb embertársamnak, illetve leendő ügyfeleimnek is megmutassam.

Részvételi sétáimon egyszerű gyakorlatokkal szeretném segíteni, hogy közösen mélyítsünk ember és természet kapcsolatán, segítségül hívva a környezetünk alkotta elemeket, becsempészve egy kis kreativitást. Hiszem, hogy ezek a természet-kapcsolat élmények a mindennapokban is be tudnak aranyozni egy-egy megszokott pillanatot, kölcsönös jól-létet biztosítva minden élő-lény számára.