Természetkapcsolat-facilitátoraink bemutatkoznak: Demény Enikő

Gyerekkorom nyarait nagyszüleimnél töltöttem, ahol szerencsére bőven kijutott a szabadban való játékból, mezítlábaskodásból, földtúrásból és kertészkedésből. Néhány éve költöztünk családommal egy aprócska, erdős dombságok övezte Heves megyei zsákfaluba, ahol a természet nap mint nap karnyújtásnyira van, és segít jobban kapcsolódni a nagy körforgáshoz.  

A természetkapcsolat-facilitátor képzéssel szinte egyidőben újra egyetemista lettem gyógypedagógia szakon. Bár tanulmányaimnak még az elején járok, azt már egyre inkább tudom, hogy a gyermekekkel való munkám során szeretnék kitüntetett szerepet tulajdonítani a természet terápiás hatásának. Ebből az indíttatásból végeztem el az ESMT (erdei szenzomotoros torna) mozgásfejlesztő képzést is, ahol erdei környezetben végezhető mozgásos gyakorlatok gazdag tárházát sajátíthattam el.

A természetkapcsolat-facilitátor képzés során elsajátított finomhangolt szemléletmód nemcsak a természettel való kapcsolatomban hozott minőségi változást, hanem az életem többi síkján zajló történéseket is segít más szemüvegen keresztül nézni, illetve közös fókuszba hozni.

Természetkapcsolat-facilitátor sétáimat elsősorban gyermekeknek, családoknak tervezem a Mátra, Óbükk és Bükk környékén.