Természetkapcsolat-facilitátoraink bemutatkoznak: Vas Flóra


“Minden, ami a természetben létezik, az bennünk is. Végtére is, a természet része vagyunk.” – Francoise Gilot & Carlton Lake, Életem Picassóval

Vas Flóra vagyok, pszichológus hallgató, természetkapcsolat-facilitátor. 

A fővárosban sétálva gyakran elfog egy különös hiányérzet. Nem úgy, ahogy az éhséget érzi az ember, annál sokkal csendesebb, belsőbb és lappangóbb, de ott van bennem.

Rohanok egyik helyről a másikra, közönyösen zötyögök a  villamoson és sokszor fel sem tűnik mi vesz körül. Azt gondolom azért, mert ebben a közegben nehéz megtalálni a csendet, a megállás lehetőségét, a rendszerbe ágyazottságot és a kapcsolódást. Ez így csak környezet, ami ott van ugyan mellettünk, de eltávolít és tárgyiasít.

Azt gondolom sokunknak van szüksége a lehorgonyzás lehetőségére, hogy megtapasztalhassuk és érezhessük, hogy valaminek a részei vagyunk. Arra, hogy a világunk ne csak ‘környezet’ legyen, hanem természet, aminek mi is integráns részei vagyunk.

Budapesti természetkapcsolati programjaim során ezt a rendszerszemléletet szeretném átadni: a kapcsolódás lehetőségét önmagunkhoz, egymáshoz és a természethez.