Időtartam: 2023. március 11.–2024. november 14.
Óraszám: 230 tanóra


Képzésünkről a 2021. februári National Geographic is interjút készített, akárcsak korábban részvételi sétáinkról a NG melléklete, a Traveler.

Itt olvashatsz az előző képzéseinken végzett természetkapcsolat-facilitátorokról illetve a résztvevői visszajelzésekről.


Mit csinál egy természetkapcsolat-facilitátor?

Olyan ökopszichológiai szemléletű egyéni és csoportos foglalkozásokat tart, amelyek célja a résztvevők természettel való, tudásra és élményre épülő, kölcsönösségen alapuló kapcsolatának fejlesztése. Az élethosszig tartó tanulás jegyében, a környezeti nevelés e sajátos, ökopszichológiai szemléletre épülő formája elsősorban a felnőtt célcsoportot célozza meg (de nem kizárólag).

A természetkapcsolat-facilitátor különböző természeti élőhelyeken (erdőkben, vizes élőhelyeken), valamint emberi települések zöld övezeteiben tart természetkapcsolatot facilitáló programokat egyének és csoportok számára. Tevékenységét a természet és az emberek iránti kölcsönös tisztelet határozza meg, munkáját önállóan vagy természetvédelmi szervezetekkel együttműködve végzi.


Képzésünk Neked szól, ha

  • – kedvet érzel természetkapcsolati programok vezetéséhez;
  • – csoportokat, túrákat vezetsz és bővítenéd ismereteidet, eszköztáradat;
  • – csoportokkal dolgozva szeretnéd az emberek természethez való kapcsolódását támogatni, illetve a természettel való viszonyukat javítani;
  • – szemléleted átalakulóban van, és másokat is hozzásegítenél a változáshoz;
  • – nyitott vagy arra a személyes változásra, amelyet a képzés elindít benned.

Ha érdekel a természetkapcsolat, de csoportok facilitálása helyett inkább önmagaddal dolgoznál, akkor a zöld önismereti csoportunk neked szól!

***

Ha olyan természettudományos egyetemi végzettséggel rendelkezel, amelynek megszerzése során tanultál növényrendszertant, állatrendszertant, valamint ökológiát (pl. biológus, biológia tanár, természetvédelmi mérnök, erdőmérnök stb), vagy geológus, esetleg földrajz szakos végzettséged van, Részvételiséta-vezető és természetkapcsolat-facilitátor képzésünk neked szól!

***

Ha pszichológus vagy, és az érdekel, hogy hogyan tudod használni az ökopszichológiai szemléletet és módszertant a pszichológiai tanácsadási munkádban, ez a képzés neked szól!


Egy résztvevőnk szerint:
“…nem csak azok válhatnak természetkapcsolat-facilitátorrá, akik munkájukban valamilyen oktató, nevelő, vezető szerepet töltenek be, hanem egy bizonyos értelemben véve minden szülő és nagyszülő a saját gyerekeinek, unokáinak legelső természetkapcsolat-facilitátora, akik pedig nem szülők, ők más családtagjaiknak, barátaiknak, munkatársaiknak jelenthetnek kapcsolódási lehetőséget a bennünk és körülöttünk élő természet egységével.”

A jelentkezés feltétele:

– érettségi végzettség, illetve középszintű biológia érettségi vagy azzal megegyező szintű  tudás (a növénytan, állattan és ökológia területein);
proaktív, felelősségteljes hozzáállás az egyéni munkák ütemezése, ill. a saját profil építése kapcsán;
– előnyt jelenthet a csoportvezetési tapasztalat.

Amennyiben nem rendelkezel biológia érettségivel, megszerezheted a szükséges tudást online képzésünkön.

Mire jogosít fel a képzés?

Az elsajátított módszertan és szemlélet alkalmazására különböző természetkapcsolati programokban.
(Egyéb tevékenységekkel kapcsolatban lásd az Általános Szerződési Feltételeinket).

A képzés során 230 kredit szerezhető a nemzetközi védjeggyel bíró Ecotuner végzettséghez!

További információkért írj nekünk az info [kukac] ecopsychology [pont] hu e-mail címre.


A képzés tartalma és struktúrája:

A képzés összesen 230 tanórából áll.

Az első képzési szakasz (2023. március–október) élő találkozásai hétvégén zajlanak Budapesten, az online találkozások pedig csütörtök esténként. Emellett önálló és kiscsoportos munka is zajlik, ezek időkeretét is fontos betervezni.

Az első képzési szakasz elvégzését  követően a résztvevők természetkapcsolat-facilitátor jelöltként egyéni szupervízió mellett vezetik az első 5 órát, és további 30 óra csoportos szupervízióban vesznek részt. A csoportos szupervíziókat online tartjuk, az egyéni szupervíziókra a résztvevő által választott helyszínen kerül sor.

A tanúsítványt a képzés végén, a szupervíziós szakasz elvégzése után állítjuk ki!

Az elfogadott hiányzás mértéke:
– maximum 12 hétvégi óra,
– maximum 4 csütörtöki óra,
– maximum 13 óra önálló/kiscsoportos munka.

A képzés ütemtervét itt találod.


Oktatók:

Dr. Oborny Beáta ökológus kutató, az ELTE Biológiai Intézetének oktatója

Molnos Zselyke biológus, pszichológus, az Ökopszichológiai Intézet társalapítója

Donáth Attila, szupervizor, coach, az Ökopszichológiai Intézet társalapítója

Biczó András, Farády-Cole Anna részvételiséta-vezetők és természetkapcsolat-facilitátorok


A képzés díja:

A képzés óradíja: 2.000 Ft/óra
Teljes képzési díj: 460.000 Ft, három részletben.

Befizetési lehetőségek:

  1. Átutalással három részletben: első részlet (200.000 Ft) befizetése 2023. február 28-ig; második részlet (160.000 Ft) 2023. június 1-ig, harmadik részlet (100.000 Ft) 2023. december 20-ig;
  2. Átutalással egy összegben (460.000 Ft), 2023. február 28-ig.

Amennyiben az egyéni szupervízió résztvevő által választott helyszíne nem Budapest területén van, a képző tömegközlekedésének útiköltsége is a résztevőt terheli.

A részvételi díj ugyanakkor tartalmazza az Ökopszichológia-alapkönyvet is. 

Továbbá a végzett természetkapcsolat-facilitátorok 10% kedvezménnyel jelentkezhetnek az  Ökopszichológiai Intézet által önállóan szervezett további képzésekre és fejlesztésekre (pl. zöld önismeret).

Általános vagy középiskolában tanító pedagógusok 50%-os kedvezménnyel jelentkezhetnek a képzésre!

Befizetési lehetőségek közoktatásban tanító pedagógusok számára, az 50%-os kedvezmény érvényesítésével:

  1. Átutalással három részletben: első részlet (100.000 Ft) befizetése 2023. február 28-ig; második részlet (80.000 Ft) 2023. június 1-ig, harmadik részlet (50.000 Ft) 2023. december 20-ig;
  2. Átutalással egy összegben (230.000 Ft), 2023. február 28-ig.

A jelentkezés menete:

Az előregisztrációs lap kitöltésével tudod jelezni a részvételi szándékodat 2023. FEBRUÁR 27-ig (ha kérdeznél, itt megteheted: info@ecopsychology.hu).

A beérkezett előregisztrációkra válaszolunk, majd sor kerül egy online interjúra. Ezt követően elküldjük az új felnőttképzési szabályozás alapján kitöltendő további dokumentumokat, illetve a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókat.

A képzésen a helyedet a kitöltött, aláírt dokumentumok visszaküldésével, illetve a teljes képzési díj vagy az első részlet befizetésével tudod biztosítani FEBRUÁR 28-ig.


További információ:

A honlapon, és a képzés Facebook eseményénél folyamatosan tesszük közzé a kapcsolódó híreket. Kérdéseidre természetesen örömmel válaszolunk e-mailben is (info [kukac] ecopsychology [pont] hu).

Képzésünket a hatályos Felnőttképzési törvénnyel összhangban indítjuk. Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/000007. A képzéssel kapcsolatos felnőttképzési dokumentumok: általános képzői adatkezelési tájékoztatásáltalános képzői adatszolgáltatási tájékoztatóképzési tájékoztató.

Az Általános Szerződési Feltételeket itt találod (amelyre a jelentkezők számára e-mailben elküldött felnőttképzési szerződés is hivatkozik).


Itt olvashatsz az előző évfolyamokon végzett természetkapcsolat-facilitátorokról illetve a résztvevői visszajelzésekről.