Részvételiséta-vezetőink bemutatkoznak: Czincziri Ágnes


Kolozsváron végeztem turizmus-földrajz szakon, majd nyelvészként folytattam tanulmányaim ugyanott. Végül a kettőt ötvözve több mint 15 éven át a turizmusban találtam meg az utam. Dolgoztam irodában, de legtöbb időt terepen töltöttem. Vezettem csoportokat Londonban, Finn-Lappföldön, Észak-Norvégiában és sokat Erdélyben, Romániában. 2015-től saját tematikus útjaim is elindítottam, amelyeken az emberi lépték, a kis, helyi vállalkozások felkarolása és a természetközeliség adja a keretet.

2017-től felnőtt jógaoktatóként is tevékenykedem, ami a gyakorlásra ösztönöz, az a változásra való képességünk, az állandó tanulás, az életre rácsodálkozás.

2020-ban találkoztam először az ökopszichológiával, amikor a világ leállt egy időre, és én a saját kertemben tapasztalhattam meg ennek a megállásnak a nagyszerűségét. Ekkor döbbentem rá, hogy bármikor tud egy apró pici lény világméretű felfordulást okozni és minket is magával ragadni, hogyha letérünk a természet útjáról.

Gyerekként falun éltünk, ahol a természet és az élet szorosan egybe fonódott. Felnőttként, anyaként is ez az, ami megállás nélkül munkálkodik bennem: hogyan tudunk az élettel jobban bánni, hogyan tudunk az élet szolgálatába állni.

Természetkapcsolati sétáim Erdélyben vezetem, amelyekre nagy szeretettel várlak.