Részvételiséta-vezetőink bemutatkoznak: Kray Zsuzsanna

credit Safian-Farkas Fanni

Környezetkutatóként végeztem az ELTE-n, azóta foglalkoztatnak a korunkat meghatározó klíma- biodiverzitás- és egyéb társadalmi válságok és az emberiség által rá adható lehetséges válaszok. Az én utam az oktatáson és szemléletformáláson keresztül vezet; szabadúszóként foglalkozom fenntarthatóság témájú tananyagfejlesztéssel, tankönyvírással és e-learning modulok kidolgozásával, valamint a környezeti nevelés eszköztárát használom nyári táborok szakmai programjának megálmodásakor, játékok és feladatsorok kitalálásakor. Mostanában kifejezetten a természettudományos tárgyak tantermen kívüli oktatásának lehetőségei érdekelnek.

Hiszek az élményalapú, tapasztalati tanulás hatékonyságában, mindemellett lenyűgöz az ökológia tudományának komplexitása és rendszerszemlélete, ezért mindig ezekből a módszerekből és rendszerből merítek az érdeklődők számára. Végzett élményjóga oktatóként és gyakorló akrobatikus jógázóként segítem az emberek testükkel és testtudatossággal kapcsolatos munkáját, egymással való együttműködését.

Ezeket az elemeket szívesen használom sétáim során is, nálam találkozhatsz többek között testérzetek figyelésével kapcsolatos meghívásokkal.

Az a megélésem, hogy a részvételi sétákon és természetkapcsolati programokon lépések történnek a természethez való közelebb kerülés irányában. Ez ellenpontozni tudja az ember-természet eltávolodást és egyéni szinten hozhat megoldásokat korunk kríziseire. Nem csak a szakirodalom támasztja alá a korai életszakaszban, mentorral vagy bizalmi emberrel, természetben szerzett pozitív élmények hatását a felnőttkori természetkapcsolat minőségére – a saját életemben is meghatározóak a csónakázással töltött nyarak, a nomád táborok éjszakai túrái és az alma mater ökoiskola szemléletmódja.

Sétáimat ezért Budapesten és környékén, valamint a Velencei-tó mellett tartom.

Itt léphetsz velem kapcsolatba:

zsuzsanna(kukac)kray(pont)hu

LinkedIn

Instagram

Foto credit: Sáfián-Farkas Fanni